071-3613969 info@argosnet.nl

Scholingsvoucher vervallen!

Met ingang van 1 maart 2017 is de scholingsvoucher voor een kansberoep vervallen. Maar vanaf 1 juli 2018 is er nieuw budget voor UWV  WW-gerechtigden. Ongeacht de leeftijd! Ook voor UWV klanten met een AG of ZW uitkering is er een soortgelijke regeling.

Wanneer je besluit om bij Argos Computertrainingen een opleiding (traject) te volgen, dan vullen we samen het formulier “aanvraag scholingsvoucher” in. Eén deel is van het formulier is voor de aanvrager en één deel is voor het opleidingsinstituut.

CRKBO erkend

 

 

 

Wij zijn door de overheid geregistreerd en ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs het CRKBO

UWV scholingsvoucher

Wij zijn UWV scholingspartner

UWV Scholingsvoucher

De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding richting een kansberoep. De hoogte ervan is maximaal € 2.500 (inclusief btw). Dit bedrag is een bijdrage in alle kosten die bij de opleiding horen. Omdat de opleidingen van Argos Computertrainingen zijn vrijgesteld van BTW kun je van dit bedrag maar liefst € 340,00 méér besteden aan opleidingskosten.

Voor wie is de scholingsvoucher bedoeld?

Je kunt een scholingsvoucher aanvragen als je

 • werkt met een arbeidsovereenkomst of als zelfstandige of
 • je ontvangt een WW of IOW-uitkering én
 • je gaat een opleiding volgen in de richting van een kansberoep of je wilt met een ervaringscertificaat (EVC) bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever.

Er geldt voor aanvraag van deze scholingsvoucher geen leeftijd beperking!

Voorwaarden scholingsvoucher

 • U plaatst uw cv op werk.nl en u gaat ermee akkoord dat het UWV u inschrijft als werkzoekende
 • Het beroep waarvoor u de opleiding doet, is opgenomen in de Kansberoepenlijst (doc, 130 kB).
 • De opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma of certificaat.
 • De aanvraag mag maximaal € 2.500 (inclusief btw) zijn. Daaronder vallen dan alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld. Als de opleiding duurder is, dan betaalt u de rest zelf.
 • Uw aanvraag voor de scholingsvoucher moet uiterlijk 14 dagen na uw eerste opleidingsdag bij ons binnen zijn. U vraagt de voucher uiterlijk 31 december 2017 aan.
 • U kunt 1 keer gebruikmaken van de scholingsvoucher voor werkzoekende.
 • Er is niet eerder een opleiding of EVC-traject voor u betaald vanuit de Regeling cofinanciering sectorplannen 2015.
 • De opleiding of de kosten voor het behalen van het ervaringscertificaat tijdens een EVC-traject worden niet al (gedeeltelijk) betaald uit andere regelingen van de semi-overheid.

Krijg je via een andere regeling ook een vergoeding voor de opleiding waarvoor je deze scholingsvoucher wilt gebruiken? En zijn de kosten van de opleiding hoger dan die vergoeding? Dan kan de scholingsvoucher deze kosten aanvullen. Je kunt dit aangeven op het aanvraagformulier.

Na de aanvraag

Wanneer het UWV de aanvraag met alle bijlagen heeft ontvangen, krijgt je een ontvangstbevestiging. Daarna krijg je uiterlijk binnen 8 weken bericht of je in aanmerking komt voor de scholingsvoucher.